sâmbătă, 2 martie 2013

Ce inseamna "swag"?

Ce inseamna "swag" sau "swagger"? Nu prea ai de unde afla asa usor ca daca intrebi pe cineva o sa iti dea un raspuns cu referinte la muzica de doi bani din Statele Unite sau cine stie ce asa zis smecheras de pe la televizor cu pantalonii pe la genunchi. Am intrebat de altfel niste straini care chiar aveau un site, respectiv o comunitate a carui domeniu .com continea cuvantul "swag". I-am intrebat si n-am primit un raspuns concret.

Eu: What does "swag" mean?
El: You know, like "swag"!
Eu: But that does that word mean?
El: You know, "swag"!
Eu: No, i don't know!

In alta ordine de idei, nimeni nu stie concret ce inseamna cuvantul asta, ci doar pare interesant, tare, cool si prezinti mult mai mult interesez care folosesti un astfel de cuvant sau il asociezi cu persoana ta, fara macar sa stii ce inseamna.

Intr-o zi am vazut ceva interesant, chiar in timp ce ma jucam Mafia 2. Intre misiuni sau in timp ce incarci o salvare anterioara o sa ai de-a face cu o droaie de imagini ce iti apar in timp ce se incarca jocul, respectiv "loading screens". Acolo se fac referinte in format text despre momente si informatii din universul Mafia 2, adica din Empire Bay, dar si din jocul anterior din serie, respectiv Mafia: the City of Lost Heaven. Mai afli una alta despre ce s-a intamplat la finalul primului joc din serie, care a starnit numeroare critici si controverse.

Revenind la ideea initiala asupra cuvantului "swag", ce inseamna si de unde provine. Eh, uite in joc chiar s-a facut o explicatie a termenului respectiv si s-au prezentat si originile acestuia. Cititi un pic mai jos:
The word "mafia" roughly translated from Sicilian means "swagger" or "boldness". It is a term given to the organization by the press, with mafiosos having many different ways of referring to their gang structure and hierarchy.

Deci? Ati priceput? Are vreo legatura cu ciorile cu pantalonii lasati pana le jenunche? Nu prea cred! Daca va uitat cu atentie la una din zecile de imagini de incarcare din Mafia 2 o sa vedeti ca scrie acolo aceasta chestie. Am incercat sa pun un screenshot, dar am tot reincarcat salvarile si tot nu mi-a generat imaginea de data asta, ea vine aleatoriu si nu stiu cand e momentul sa dau un print screen. Puteti sa va uitati pe google si poate aveti norocul sa gasiti imaginea respectiva, tot ce am putut sa gasesc este un filmulet de pe youtube. In alta oredine de idei va invit sa urmariti emisiunea MPFM pana incerc sa revin cu un screenshot cu imaginea respectiva. Trebuie sa ma apuc sa mai instalez ceva jocuri, cine stie ce explicatii mai gasesc pentru toate tampeniile ce mai apar pe la televizor.

Recomandare: Vrei sa pleci in excursie sau sa faci un cadou persoane dragi? Cauta zbor Bucuresti Paris si viziteaza orasul cu aroma de romantism, presarat cu sfesnice pentru o atmosfera de zile mari. Orasul luminii te asteapta! 

Niciun comentariu: